2a. Assemblea Stop Eurovegas

Constitució de la plataforma Aturem Eurovegas – Salvem el Delta del Llobregat: Se crea la plataforma “Aturem Eurovegas”
Al web de la Assemblea de Sant Boi.

Situació actual

Diverses veus van advertir que les coses estan més avançades del que ens pensem. El representant d’Unió de Pagesos de Sant Boi va observar que el costós soterrament de l’AVE no es va dur a terme per protegir els camps de carxoferes, sinó preveient la futura edificació en aquests terrenys. Pot donar-se que la incredulitat ens faci una molt mala jugada en aquest cas. L’Adelson es decidirà al mes de juny, cal mobilitzar-se com ja han fet a Madrid.

Polítics

La Generalitat i el govern del PP s’hi mostren absolutament a favor. L’ajuntament d’El Prat (ICV) s’hi ha posicionat en contra rebutjant una moció del PP, l’alcalde de Cornellà (pes pesat del PSC) s’hi ha mostrat favorable, els alcaldes de Sant Boi (PSC) i de Viladecans (PSC) callen.
Durant l’assemblea es va recordar que no és un problema del Baix Llobregat, ni de l’Àrea Metropolitana, és un problema de tot el país.

L’excusa dels llocs de treball

Determinats polítics, i mitjans de comunicació afins, s’emparen en l’extremadament greu situació d’atur que patim -nosaltres, no ells- per fer demagògia dient que aquest projecte generarà 164.000 llocs de treball directes i 100.000 indirectes. La realitat és que entre tots els complexos d’aquesta empresa a Las Vegas, Macao i Singapur només sumen 34.000 llocs de treball. Cal desmuntar el mite que això ens ajudarà a solucionar el problema de l’atur i mostrar la falsedat dels arguments dels qui defensen aquest projecte evitant parlar de les greus conseqüències que comportaria per a la societat (ludopaties, màfies de blanqueig de diners i d’altres tipus, prostitució, creació d’una illa legal per no pagar impostos, etc.) i per al medi ambient (destrucció de l’entorn natural, escassetat de recursos hídrics i l’eliminació de l’últim espai destinat a l’agricultura del Delta del Llobregat).

Ubicació

La major part dels terrenys que es podrien veure afectats es troben al terme de Sant Boi. Els primers edificis que es construirien (els hotels més alts) s’ubicarien a la zona del riu entre Sant Boi i Cornellà.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: