La plataforma “Aturem Eurovegas” s’adhereix al Fòrum Social Català 2012

La plataforma Aturem Eurovegas – Salvem el Delta del Llobregat s’ha creat per iniciativa d’una sèrie d’entitats del territori arran de l’amenaça de construir un macrocomplex d’oci i joc en zones protegides del Baix Llobregat.

Ens oposem a aquest projecte no només per les agressions ambientals que implica sinó també per l’impacte socioeconómic i sobre tot, com a model de progrés del nostre país. Amb les eines de què disposem, volem visibilitzar i canalitzar les sensibilitats dels i les habitants d’aquest territori i intentem arribar a la població amb altres arguments justificats que no expliquen els grans mitjans de comunicació.

No només defensem el territori en contra de l’especulació (factor principal que ens ha portat a la crisi actual) sinó que fem propostes del model alternatiu que volem: un model que tingui en compte els usos tradicionals del sol, com l’agricultura; que beneficiï als petits comerciants i inversors, en contraposició a les grans fortunes; que preservi uns valors naturals que no tenen preu. En resum, un altre sistema basat en la participació ciutadana, la transparència de les institucions, la justícia social, l’equilibri territorial per a la nostra generació i les que han de venir.

En aquest sentit hem fet una proposta que presentem al Fòrum Social Català 2012 i que consisteix en diverses activitats (xerrades, sortides informatives, concentracions, etc.) amb l’objectiu de conscienciar i guanyar el suport de la població catalana en general amb la col·laboració de tots el col·lectius socials catalans que treballen sota el lema “un altre món és possible”.

Les motivacions per adherir-nos al Fòrum Social Català son múltiples: contribuir a aquest espai vertebrador d’iniciatives ciutadanes, transversal i democràtic; participar de les trobades temàtiques, fent sinergies amb altres entitats preocupades per l’urbanisme, la natura i el territori de manera que, sumant esforços, guanyarem força i presència en una societat en la què el poder econòmic pretén minimitzar-nos quan no invisibilitzar-nos, i difondre així la nostra contrainformació per tal d’arribar al màxim possible de persones.

Eurovegas, ni aquí ni enlloc!

Abril de 2012

Aturem Eurovegas – Salvem el Delta del Llobregat

http://fscat.blog.pangea.org/presentacio-del-forum-social-catala/proces-fscat2012/consulta-les-propostes/

https://aturemeurovegas.wordpress.com

http://www.facebook.com/AturemEurovegas

https://twitter.com/#!/AturemEurovegas

stopeurovegas@gmail.com

comunicacio.stopeurovegas@gmail.com

Comments
One Response to “La plataforma “Aturem Eurovegas” s’adhereix al Fòrum Social Català 2012”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] continuació us traslladem el resum de la presentació de la  proposta de la Plataforma Aturem Eurovegas al Fòrum Social Català, dissabte 14 d’abril de 2012, a carreg de una de les seves […]Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: