Editorial #3: EuroVegas (II) – La nova (des)planificació territorial

Un article de la Trama Urbana molt necessari per entendre el context actual i les implicacions territorials del model Eurovegas, des del punt de vista de la planificació territorial.

Veure l’anterior article:

Editorial #2: EuroVegas (I) – Learning from Las Vegas, alguns mites sobre el desenludopament local (català – castellano).

La Trama Urbana

En aquesta segona editorial sobre la possible implantació d’Eurovegas a Catalunya, a La Trama Urbana volem analitzar el projecte des del punt de vista del planejament. Fins ara bona part del debat s’ha centrat en els impactes econòmics del complex, però la seva implantació requeria necessàriament l’ajust del planejament existent. Si tira endavant un projecte com aquest, es posarà en evidència un important canvi d’orientació tant en els criteris com en les formes de planificar el territori que han predominat en la darrera dècada a Catalunya.

View original post 1.823 more words

Comments
2 Responses to “Editorial #3: EuroVegas (II) – La nova (des)planificació territorial”
  1. Bert ha dit:

    Molt ben plantejat! Crec que com tot projecte és necessari d’establir un anàlisi multicriterial i que inclogui aspectes socials, ambientals, econòmics,…. No pot ser que només els criteris econòmics serveixin per a acceptar o desestimar un projecte com l’anomenat “EuroVegas” (o qualsevol altre).

    http://elblogbert.wordpress.com/

Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] alguns mites sobre el desenludopament local (català – castellano), per la Trama Urbana Editorial #3: EuroVegas (II) – La nova (des)planificació territorial, per la Trama Urbana Eurovegas: parc temàtic del neoliberalisme, bloc Aturem Eurovegas Els […]Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: