Recoder evita parlar sobre la (in)sostenibilitat d’Eurovegas

Ahir, dilluns 21 de maig, en el marc de la Presentació “La Cimera de Rio+20: desafiament, perspectives i reptes”, al CCCB, eorgantizat per UBUNTU, l Conseller de Territori i Sotenibilitat, Lluís Recoder va parlar de la seva presència en aquest esdeveniment internacional.

La Conferència de les Nacions Unides sobre Desenvolupament Sostenible  tindrà lloc els dies 20 – 22 de juny de 2012, a Río de Janeiro. Els dos objectius principals son: l’economia verda en el context de l’eradicació de la pobresa i el marc institucional per a la sostenibilitat, és a dir la governança.

Donat la coneguda insostenibilitat econòmica i ambiental del projecte d’Eurovegas (requeriria 947.400.000 kwh/any d’electricitat, com una ciutat de 676.000 habitants; consumiria 9.5Hm3/any d’aigua, como una ciutat de 110.000; i augmentaria la generació de residus de Barcelona en un 20%, veure informe d’Eurovegas NO, a més a més, es carregaria el Parc Agrari i zones naturals que funcionan com un embornal de carboni), un company de la plataforma va demanar al Conseller en el torn de preguntes, si era coherent o moralment acceptable anar a la cimera i ni tan sols parlar de sostenibilitat.

El Conseller va evitar respondre a la pregunta i va parlar, de nou, dels llocs de treball i que no era un centre de joc, que el nom d’Eurovegas no sabia d’on sortia pero no era prou encertat. Va afegir que el problema era que als mitjans si que s’estava especulant, i que si la gent tingués informació veraç, no s’oposaria.

Aquí cal preguntar-se, primer de tot, perquè no es dona aquesta informaciò veraç que indicaria “que el projecte no és tant dolent”. Segon, si són ells els que estan filtrant la informació als mitjans, perquè filtren la que no és veritat o que és especialment negativa  cara a l’opinió pública, i que fa que perdin suport? La resposta més obvia i probable és, perquè no existeix res de bo en aquest projecte.

A continuació el company de la New Economics Foundation, Aniol Esteban, que en la seva presentació d’aquest Think Tank sobre economia verda, va fer servir el projecte d’Eurovegas com a exemple d’insostenibilitat, i model que perpetua el fracasat totxo i que genera grans injustícies socials, va prendre la paraula tot seguit per dir que hi havia inversions i inversions, i que aquesta no era compatible amb els criteris d’una nova economia sostenible, justa i ecològica.

Un tema que ens va cridar l’atenció va ser que durant la seva intervenció, el Conseller va explicar que acabava de tornar de Colòmbia, on havian anat empresaris catalans a fer negocis i inversions amb tecnologies “netes” i sostenibles. Aquí es quan un es pregunta, si hi ha empresariat amb calers per invertir, i a més a més, és en economia verda, per què no ho fan a casa nostra, on tant necessari es?

Masses preguntes obertes, i de nou, com qui juga brut… opacitat i silenci administratiu.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: