NdP La Plataforma recorda que els terrenys del Baix Llobregat també són no-urbanitzables

Nota de premsa

Barcelona, 29 de maig de 2012

Aquests dies s’ha publicat la sentència sobre la resolució del contenciós que Ecologistes en Acció havia plantejat contra els acords adoptats al 2008 pel Consell de Govern de la Comunitat de Madrid, que convertien en sòl urbanitzable les 1.231 hectàrees situades al nord del terme municipal de la ciutat, amb aquesta sentència, aquest terreny torna a la seva qualificació de no urbanitzable.
La sentència és rellevant perquè suposa una garrotada als intents de continuar amb el model de totxo i “pilotasso”, que tant de mal han provocat a aquest país.
Aquesta sentència i algunes de les reaccions que ha provocat, no poden passar per alt a la nostra Plataforma, i per això les analitzem:

 • En primer lloc la sentència suposa un cop dur per les intencions de la Presidenta de la Comunitat de Madrid d’oferir aquests terrenys al magnat Sheldon Adelson perquè executi el seu macroprojecte anomenat Eurovegas, que pretén construir gràcies a les ajudes i exempcions públiques que pagaríem els i les ciutadans/nes.

Aquesta sentència deixa fora de joc la ubicació de la Comunitat de Madrid que tenia més opcions d’acollir el monstruós complex.

 • En segon lloc, no es pot evitar remarcar que és un “avís per a navegants”. Esperem que els responsables de l’altra administració en disputa per obtenir els favors del magnat tinguin en compte el que li pot passar amb les seves pretensions.

La situació urbanística dels terrenys del Parc Agrari del Delta del Llobregat on la Generalitat pretén que es construeixi l’esmentat projecte és molt més complicada que la que es planteja en els terrenys d’Alcorcón. Per poder modificar-la es requereix iniciar una tramitació que pot ser llarga, i que pot acabar sent anul·lada per alguna sentència com l’emesa pel Tribunal Superior de Justícia de Madrid.
Jurídicament, l’entramat urbanístic del Delta del Llobregat és molt complex i difícilment pot ser resolt per una de les infralleis Omnibus del Govern, sense entrar en conflicte amb les directives comunitàries i UE.

 • Tercer, manifestar la nostra satisfacció pel recolzament de la Federació Socialista de Madrid a la sentència i al seu posicionament contrari a la instal·lació del monstruós Eurovegas, que denota respecte pel territori i els seus habitants, per part d’aquesta federació. Ens agradaria poder manifestar la mateixa consonància amb el posicionament oficial dels grups municipals socialistes del Baix Llobregat, que es mantenen en una posició estratègicament ambigua, que sembla apropar-se més a objectius relacionats amb “el tros del pastís” que amb la preservació del territori i la qualitat de vida dels seus habitants.

Finalment, creiem que qualsevol govern que valori i apreciï el seu Territori, i que tingui un projecte de futur, no pot pretendre situar un projecte d’aquestes característiques al seu País, per tant, tan sols pot ser plantejat per governs regionals o provincials sense cap visió d’Estat.

Contacte

Jose Garcia Moreno 657101385
jose.delta@depana.org   /stopeurovegas@gmail.com

Comments
2 Responses to “NdP La Plataforma recorda que els terrenys del Baix Llobregat també són no-urbanitzables”
 1. Reblogged this on Open Science's Blog and commented:

  Aturem Eurovegas: “hay que recordar que los terenos del Baix Llobregat también son no-urbanizables”.

 2. arpella ha dit:

  Reblogged this on S.O.S. Delta del Llobregat and commented:

  La sentencia de un tribunal de Madrid hace recordar a los listos que quieren llenarse el “canut” que el Delta ¡NO ESTÁ EN VENTA!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: