Intel·lectuals i personalitats catalanes rebutgen públicament Eurovegas

Un grup de reconeguts i reconegudes pintors/es, escriptors/es, artistes, professionals diversos, científics/ques i d’altres personalitats catalanes ha plantat cara al Govern amb un manifest rotundament crític que es pot trobar en aquesta web. Al mateix es poden trobar un seguit de raons per rebutjar el megaprojecte com a model productiu i econòmic, de societat, per la seva ubicació i d’altres d’ordre ètic.

Entre d’altres afirmacions trobem una reivindicació del Delta del Llobregat: “Volem realment hipotecar un espai metropolità que és un espai natural únic que confereix un gran valor i qualitat de vida a la Barcelona metropolitana i que defineix una de les zones més valuoses i de major potencial de futur de tot el Sud d’Europa, de tot el Mediterrani?”.

A més a més, en el seu article  “El sarcasmo de Eurovegas”  es qüestionen el resultat de posar sobre la balança totes les implicacions: “El saldo entre possibles beneficis i costos socials d’aquesta operació seria negatiu”, Eurovegas “no repeteix i aguditza els defectes del vell model encara que sigui sota la capa d’un molt discutible glamur? Estem davant una potent metàfora de l’economia del casino especulativa i irresponsable que ens ha portat a la crisi”.

El manifest acaba així: “Demanem formalment al Govern de Catalunya, als ajuntaments implicats i a les entitats representatives de la voluntat dels ciutadans, amb el Parlament de Catalunya en primer terme, que s’oposin decididament al projecte conegut com Eurovegas. I que treballin en estreta col·laboració amb la societat catalana en la identificació i posada en marxa de projectes econòmics de futur com per exemple, tots aquells basats en l’economia del coneixement. Si per alguna cosa Catalunya ha de seguir essent coneguda internacionalment, és per la seva cultura i per la seva capacitat de captar nou talent i indústria innovadora.”

Des d’aquí donem les gràcies a tots aquests ciutadans i ciutadanes compromeses, que han tingut la valentia de trencar el silenci que se’ns imposa des de dalt, per parlar amb seny i intel·ligència contra el megaprojecte.

Repercusions
Un grupo de personalidades alerta de que Eurovegas atraerá “actividades delictivas”

Agraïm a Raquel Albiol la correcció llingüística.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: