Què volem? EuroVegas o més educació i recerca?

Del bloc Fractal: La ciència i els per quès del que ens envolta.

Què volem? EuroVegas o més educació i recerca?

Havia pensat començar el blog amb una entrada de ciència que parlés dels fractals, però les recents notícies m’han fet canviar. No puc entendre com és que els nostres polítics dediquen temps i part dels nostres diners a negociar per aconseguir atreure el complex de EuroVegas, i com és que ofereixen facilitats i un tracte especial de favor.

Per què es destinen ajuts i esforços a incentivar el negoci del joc (i d’altres temes relacionats) enlloc d’incentivar i promocionar la recerca i l’educació?

Quin país volem tenir, d’aquí a uns anys? Un pais com el que descriu en Roderic Guigó a la seva carta? O bé un país que valori, incentivi i promogui la creació de coneixement, la creativitat i la producció? Un país amb espais naturals protegits, o un país-casino?

Hem de continuar cercant el diner fàcil, invertint a curt termini i afavorint l’especulació, o bé hem d’invertir en educació, ciència i innovació tecnològica? Ens volem reconvertir tot apostant per la creativitat, o ens volem vendre als interessos d’uns quants estrangers? Què volem ser, quan siguem grans? Què volen que siguem, els nostres polítics?

Em sento avergonyit de l’espectacle, en un moment en el que els nostres dirigents estan desmuntant l’estructura de recerca en ciència i tecnologia que tants anys ha costat construir, i quan les empreses no tenen accés al crèdit, tot plegat enmig d’un clar desinterès polític per l’activitat productiva. I em sento proper al pintor Antonio López, quan deia, ara fa un any, que “la cosa se va a poner seria. Habría que escuchar a los hombres de ciencia más que a los banqueros. Asi debe ser por el bien de todos”

Per si us interessa, aqui teniu més informació i podeu veure com us podeu adherir a la plataforma per aturar EuroVegas.

mitjançant Què volem? EuroVegas o més educació i recerca? – Ara.cat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: