NdP La Plataforma Aturem Eurovegas és políticament independent

Nota de Premsa

24 de juny de 2012

Davant de les recents insinuacions[1] que Iniciativa per Catalunya Verds està darrera de la Plataforma Aturem Eurovegas, fem el següent aclariment públic:
La Plataforma va surgir de la iniciativa de la Plataforma S.O.S. Delta del Llobregat, fundada pels següents col·lectius ecologistes i conservacionistes: DEPANA, Ecologistes en Acció, els grups locals de SEO/BirdLife i WWF, informadors de la Reserva del Delta, i asociacions com Ciència Oberta, Salvem Oliveretes i Salvem la Zona Agrícol’Ha, tots ells políticament independents.

El dia 2 de març l’esmentada Plataforma va convocar una reunió oberta, davant les preocupants notícies sobre la instalació del macrocomplexe conegut com Eurovegas al Delta del Llobregat.

En aquesta reunió es van posar les bases per a la creació de la Plataforma Aturem Eurovegas, a la que es van adherir entitats de tot tipus: ecologistes, associacions de veïns, assemblees de barri, cooperatives de consum, plataformes cíviques, sindicats i partits. Aquests últims mai han tingut protagonisme dins de la Plataforma, i no han marcat les línies d’actuació de la mateixa, ja que aquesta funciona de forma assembleària i tots els i les membres tenen la mateixa veu i vot en la presa de decisions.

Això ha quedat palès durant tota l’activitat de la Plataforma, on els partits no han estat esmentats en la nostra comunicació (veure les notes de premsa al web[2]) ni han parlat en cap moment en nom de la Plataforma, sinó que han fet la seva campanya en contra del macroprojecte com tantes altres organitzacions adherides. Cal destacar que dins de la Plataforma hi ha molts partits diferents (com es pot veure a la llista d’adhesions[3]) i inclús persones afiliades, simpatitzants i/o votants de partits favorables o encara no posicionats vers Eurovegas.

Potser qui hauria de donar explicacions sobre la seva independència és el Govern de la Generalitat; en concret, respecte el paper del lobby empresarial[4] i del lobby jueu català[5] en el decurs de les negociacions amb Las Vegas Sands Corporation. La Plataforma també demana un aclariment sobre quins interessos tenen empreses afins a CiU perquè el megaprojecte promogut pel magnat Sheldon Adelson (investigat als Estats Units per soborn i relacions amb la màfia[6]) vingui a casa nostra.

Contacte

Fernando Saz (649651952) stopeurovegas@gmail.com
[1]http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/mas-replica-pancartas-icv-eurovegas-1965921
[2]https://aturemeurovegas.wordpress.com/sala-de-premsa
[3]https://aturemeurovegas.wordpress.com/adhesions
[4]http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/societat/eurovegas-esprint-final-1761322
[5]http://www.lavanguardia.com/politica/20120622/54315143872/massachusetts-confirma-coalicion-israel-catalunya.html
[6]http://www.financierodigital.es/fd/Adelson-investigado-conexiones-blanqueo-capitales_0_1183681926.html

 

Comments
One Response to “NdP La Plataforma Aturem Eurovegas és políticament independent”
Trackbacks
Check out what others are saying...


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: