Recorreguts fotogràfics (1): el Delta del Llobregat

De: Recorreguts.
El fotògraf Lluís Brunet, l’ADENC i l’Espai Vilaweb organitzen recorreguts fotogràfics.

L’objectiu d’aquests recorreguts és aprendre a mirar per fotografiar a partir del reconeixement de territoris  amb un interès especial o en conflicte. El primer recorregut es dedicarà al Delta del Llobregat,  concretament als espais amenaçats per l’Eurovegas

Els recorreguts fotogràfics són una experiència d’acostament fotogràfic a territoris amb un interès especial  o en conflcite.

De la mà d’un fotògraf professional i d’experts coneixedors dels valors que identifiquen els diferents  espais que es visitaran, hom pretén millorar la tècnica fotogràfica dels assistents a aquests recorreguts tot  dotant a la imtage de capacitat expressiva de la riquesa d’aquest espais o de les amenaces o agressions  que els degraden.

Cada sortida es treballarà al llarg d’un dia sencer, en tres apartats:

  • El recorregut d’unes (5 hores): de la mà d’un expert de l’ADENC i amb la col·laboració de persones del territori, ens introduirem sobre el terreny, amb la finalitat de donar a conèixer el tema a tractar, i en  paral·lel farem la valoració de les eines a utilitzar, llums i diferents consideracions tècniques pel  possible tractament fotogràfic, experimentant amb la llum i posant en pràctica les tècniques  fotogràfiques, per obtenir els millors resultats visuals i documentals.
  • Parada per dinar, compartir i analitzar (2 hores)
  • Visualització i selecció (2 hores): analitzarem de manera didàctica el treball realitzat, valorant-ne els pros i contres, i prepararem el material per la seva publicació a la web, segons el criteri dels participants al curs.

Primer recorregut – diumenge 8 de juliol: el Parc Agrari del Baix Llobregat sota l’amenaça d’Eurovegas

Hi cap alguna cosa més a la vall baixa i al delta del Llobregat, un territori maltractat per les infraestructures de transport i amenaçat ara per l’Eurovegas i altres projectes similars on hi trobem una de  les zones agrícoles més fèrtils del país i una reserva natural de primer ordre? El Parc Agrari i l’Espai natural mantenen un important patrimoni cultural, econòmic i ecològic al bell mig de l’àrea més poblada de Catalunya.

No sempre és fàcil, però, aproximar-s’hi i conèixer aquest espai; per això es proposa una ruta guiada, amb el suport de la gent de la plataforma StopEurovegas, del Centres d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i d’altres entitats, que ens permetrà fotografiar-ne alguns racons i alhora obtenir una visió general del seu paisatge. Les hortalisses, els camins, les persones, la fauna, l’aigua, les infraestructures, … conformen un conjunt viu de gran complexitat i fragilitat que volem mirar de capturar a través de la fotografia.
Les inscripcions es poden fer a través de la web de Lluís Brunet o dels cursos de vilaweb.

  • diumege 8 de juliol, de 7-17h (formació i recorregut)
  • preu: 50 Eur

Aquest serà el primer dels recorreguts que es proposen, però ja n’hi ha dos més en preparació: un sobre l’espai de Gallecs i un altre sobre l’aigua seguint el curs del riu Llobregat.

Tota la informació a http://www.lluisbrunet.cat/llb_r/index.html

93 727 36 56 lluisbrunet@lluisbrunet.cat

http://www.vilaweb.cat/espaivilaweb

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: