Eurovegas i cultura

Per Romà Rigol

Efectivament, del joc no en traurem mai, els treballadors d’aquest país o de qualsevol altre, cap benefici.

La política de l’esbarjo professional és una errada. No es pot promoure, per exemple, pagar per esquiar; és il·legítim i injust, per una qüestió senzilla: és una activitat de despesa, no de guany.

El que en una economia sanejada s’ha de promoure de debò és l’esbarjo sense despesa: caminar, córrer, fer gimnàstica a casa, etc.

El joc es fonamenta en el principi injust de la desigualtat. Es fira l’aportació petita de molts per beneficiar desmesuradament a un de sol. El principi de l’ igualtat i la solidaritat es fonamenta en la contrafigura del joc: l’aportació de tots per ajudar els que no tenen res.

La defensa de qualsevol activitat per l’argument que produeix beneficis produeix repulsió en les persones que creiem en els principis. Les persones que tenen principis valoren qualsevol activitat pel seu valor intrínsec. Les carxofes, les cireres i tota la resta de fruits d’horta del Baix Llobregat potser tenen un valor petit, però en qualsevol cas els necessitem, per la nostra alimentació, pels pagesos que tenen cura de la terra i del nostre territori i perquè, i això no es té tan en compte com caldria, l’activitat fotosintètica de les plantes dels horts del baix Llobregat és molt important per compensar la pol·lució atmosfèrica produïda per la metròpoli barcelonina i l’activitat fabril del Llobregat prelitoral.

Mercès.

 

 

Comments
One Response to “Eurovegas i cultura”
Trackbacks
Check out what others are saying...


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: