Parlament de la Plataforma Aturem Eurovegas a la seu de Convergència

Donat que el nostre discurs no s’ha pogut sentir be, el trancrivim aquí.

25 de juny de 2012

Benvolgut Sr. Mas, consellers i conselleres, responsables i dirigents de Convergència

Primer de tot ens presentarem: som una plataforma ciutadana, independent, que només representa als catalans i catalanes que estem en contra d’Eurovegas.

Hem vingut a demanar explicacions:

 • Des de quan les negociacions d’un projecte que afecta directament al territori i a la població de quatre municipis, i indirectament a tota la població catalana, s’ha de portar “amb la major discreció”? Un projecte d’aquestes dimensions i afectacions hauria de poder valorar-lo la ciutadania.
 • Com és que la majoria de la població, que no vol aquest projecte malgrat les mentides sistemàtiques sobre el que realment significa, no pinta res?
 • Es pot fer xantatge amb l’atur i alhora no parlar de quants llocs de feina es perdríen? (1500 famílies treballen al Parc Agrari, molts petits negocis i hotels a Barcelona podríen haver de tancar per la competència deslleial que els suposaria Eurovegas)
 • Amb quina autoritat moral es poden fer concessions a aquest tipus de negoci de capital estranger i no fer res per les PiMe’s catalanes?
 • Sr Recoder, que té a veure aquest projecte, gran consumidor d’aigua i energia, que acabarà amb un embornal de carboni, amb la sostenibilitat ambiental? És aquesta la seva aposta per una economia i un territori sostenible?
 • Sr Mas Colell, i amb la innovació? quin és exactament el valor afegit que aportará Eurovegas i de quina innovació estem parlant?
 • Quin cost suposaran les expropiacions, la inversió en infraestructures viàries i d’abastament, les exempcions fiscals; a l’erari públic, és a dir, a tots i totes? Com es pot justificar aquesta despesa en una època de retallades en serveis bàsics? Hi ha diners per fer aterrar un negoci tant dubtós com aquest i no per a educació, sanitat, serveis socials o medi ambient? O es que potser no hi ha diners i ens haurem d’endeutar més, compromentent el futur de moltes generacions ?

Des de la Plataforma afirmem amb contundència que no només Eurovegas és una barbaritat des d’un punt de vista social, territorial i ambiental, sinó que econòmicament pot ser un negoci ruïnós. Sinó, per què el Sr. Adelson demana el finançament del Banc Europeu d’Inversions amb l’aval de l’Estat Espanyol? Per què no s’hi juga la seva fortuna? Perquè sap que pot ser un fracàs. I qui hi perdria si fos així? Doncs tota la població, que hauríem de pagar el deute.

Denunciem que s’està jugant amb la desesperació de les milers de persones a l’atur, en un xantatge innacceptable que col·loca la falsa i perversa disjuntiva “atur o Eurovegas” i que criminalitza a qui ens hi oposem. Volem fer constar que no estem en contra del treball, però tampoc acceptem qualsevol tipus de feina, a qualsevol preu, defensem el treball digne!
Existeixen alternatives ben sòlides, si creiem en el nostre país, en la qualitat de vida, en el benestar social. Deixant de rescatar als poderosos i apostant per l’economia real i productiva, ajudant les PiMe’s que tant estan patint la crisi, i que són qui crea realment l’ocupació a aquest país (80% dels llocs de treball) i recolzant de debò alternatives econòmiques de futur, com l’ecoturisme de qualitat, l’agricultura ecològica cap a la Soberinia Alimentaria, les energies renovables, i un llarg etc. Hi han opcions i altres projectes per poder sortir de la crisi.

Per tot això diem: CiU s’ha venut i vol vendre el nostre país a preu de saldo. Adelson no ets benvingut! Per la terra, pel Delta, fora Eurovegas!

Comments
3 Responses to “Parlament de la Plataforma Aturem Eurovegas a la seu de Convergència”
 1. Francina barbosa ha dit:

  HEM DE PRESERVAR LES PERSONES I ELS ESPAIS, i EL DINER PER UNS QUANS CORRUPTES NO L’HEM DE TORNAR A PAGAR ELS QUI PAGUEM SEMPRE

 2. Boni ha dit:

  Pues toda la razón!!.Felicitaros, aunque soy de la C.Valencia por vuestro valor y por llamar a todo esto por su nombre.

  Esas extremas precauciones de mosos y demás, parece algo así como si los que fueron a protestar fueran delincuentes. No lo entiendo.
  (creo ) lo comparto en mi blog.

  No se lo que conseguireís, pero a co–nes no os ganan jajajjaja.

  Saludos cordiales

Trackbacks
Check out what others are saying...


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: