Eurovegas: ni aquí ni enlloc!

Per Jordi Oriola i Folch, del bloc Les cartes d’en Jordi.

.

 

La pugna entre Madrid i Barcelona compleix la funció que, l’un per l’altre, s’abaixin els pantalons. Plantegen, per exemple, redactar una llei especial per facilitar l’expropiació dels terrenys agraris del Delta del Llobregat. Enutja que el govern “dels millors” utilitzi l’argument de crear llocs de treball, quan sabem que, més aviat, CiU està interessada que regalimin negocis per “als amics” i, sobretot, espera salvar, a qualsevol preu, el seu govern moribund, ingressant uns quants euros avui que siguin la fam del demà.

Diuen que és una gran oportunitat, però ¿per què Las Vegas Sands Corporation aterra precisament a l’Estat espanyol? No és per alegrar-se’n, venint d’algú que amassa el 90% dels seus beneficis a Macau i Singapur, on opera pel fet que gairebé no li cobren taxes, i que està en guerra contra Obama i les seves intencions d’apujar els tributs a les empreses que inverteixen fora del país. De fet, Adelson és investigat per la justícia dels EEUU per vulnerar la Llei de Pràctiques Corruptes a l’Estranger.

“No podem ignorar el personatge, si volem intuir què projecta construir”.

Necessiten societats políticament febles per poder exigir prerrogatives exclusives. Primer demanen una excepció en la llei antitabac, després serà un altre tema, i qui posarà límit a les seves peticions? A més, anuncien llocs de treball però, en aquesta zona protegida d’interès mediambiental, ja hi treballen 1.500 camperols. ¿Canviarem l’agricultura per ‘apostes’ i ‘ludopatia’, malgrat utilitzen eufemismes com ‘oci’ i ‘joc’? ¿Substituirem una zona verda metropolitana per 36.000 places hoteleres, 50.000 places de restaurants, 6 grans casinos, 18.000 màquines escurabutxaques…?

Inicialment, pot comportar negoci i ocupació, però com evolucionarà a llarg termini? L’estat de Nevada, que allotja Las Vegas, és dels que té més atur, execucions hipotecàries, prostitució i morts per crim. Volem decidir en referèndum sobre aquest tema tan intrussiu. Possiblement a l’Adelson no li importi l’oposició social, però els de CiU no saben el que estan generant! Els haurem d’agrair que creïn un símbol per canalitzar el creixent descontentament. Sembla que Eurovegas serà l’espurna que encendrà Catalunya.

No podem ignorar el personatge, si volem intuir què projecta construir”

Comments
2 Responses to “Eurovegas: ni aquí ni enlloc!”
  1. Silvia Texido ha dit:

    Eurovegas a Madrid, que els hi va més de conjunt!

Trackbacks
Check out what others are saying...


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: