Què ens amaga Eurovegas?

Segons les darreres declaracions de Sands Corporation el que determina ara la decisió d’invertir o no a l’Estat espanyol no són les condicions pactades amb els respectius governs autonòmics, sinó la necessitat de finançar externament dues terceres parts de la compra de terrenys i de les primeres intervencions. Si és així, perquè ens han de fer veure que encara existeix una competició entre “Madrid” i “Catalunya”?  No serà que es tracta d’esperar qui ven els terrenys més barats i no de posar sobre la taula unes condicions  socials, econòmiques, ambientals i culturals democràticament exigibles?

Aquestes mateixes declaracions amaguen un altre secret. Si el problema és que la banca hauria de finançar aquest projecte com és que el nostre govern no ens adverteix del cost que això té per a l’economia catalana. Si un dels principals problemes econòmics és la dificultat d’accés al crèdit bancari per al teixit productiu (petites i mitjanes empreses), a ningú se li escapa que el finançament d’Eurovegas hauria d’agreujar encara més el problema.

En definitiva, el que sembla amagar-nos aquest projecte és l’enorme operació d’especulació urbanística que li dóna sentit. I el més greu, és clar, és que el nostre govern encara no ens en hagi fet cinc cèntims!

 

Àlex Casademunt
Professor Titular de Ciència Política (UAB)
President del Centre per la Sostenibilitat de Catalunya (CST)

Comments
2 Responses to “Què ens amaga Eurovegas?”
Trackbacks
Check out what others are saying...


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: