La Riuada: La Plataforma Aturem Eurovegas es presenta al Prat

Reboguejat de la Riuada.

Dijous 27 de juny, a dos quarts de vuit del vespre, s’ha presentat a El Prat la Plataforma “Aturem Eurovegas-Salvem el Delta del Llobregat”. Una vuitantena de persones han omplert la sala d’actes de l’Hotel d’Entitats.

Tal com ha explicat Jose Garcia, vicepresident de DEPANA, la Plataforma es va constituir formalment el passat mes de març a Viladecans. L’embrió va ser un conjunt d’entitats naturalistes, que s’havien agrupat en la campanya contrària al projecte del Barça Park, al Delta del Llobregat. Actualment aplega nombrosos col·lectius contraris al projecte d’oci i joc que planteja el magnat nordamericà Sheldon Adelson. Complex que de construir-se al Principat, ho faria sobre terrenys del Delta de Llobregat.

Eva Yus, membre de la comissió de comunicació de la Plataforma, ha fet una exposició sobre les implicacions del projecte d’EuroVegas des de les diferents vessants. Considera que el model econòmic se sosté en la bombolla immobiliària i la precarietat laboral. Ha posat en dubte els llocs de treball promesos -fins 250.000 en un primer moment- pels responsables polítics i empresarials defensors del projecte, segons la Plataforma, per guanyar l’acceptació de la ciutadania. També ha criticat les condicions laborals extremadament precàries dels negocis d’Adelson, que per exemple impedeix als seus treballadors i treballadores afiliar-se a cap sindicat. Eva Yus ha apuntat que, al contrari del discurs oficial del govern, la principal activitat de l’EuroVegas serà el joc, fet que comporta tot un conjunt de problemàtiques socials. Les estadístiques de l’estat de Nevada reflecteixen l’impacte socioeconòmic dels complexos de casinos. Els canvis legals que demana el magnat per ubicar el projecte no tan sols eliminarien regulacions socials, urbanístiques i d’altres per al seu negoci, sinó que obriria la porta a que qualsevol projecte empresarial pugui modelar les normatives al seu gust. EuroVegas és, segons la Plataforma, un parc temàtic del neoliberalisme, model del qual Nevada està intentant fugir.

Raúl Bastida, de S.O.S Delta, ha explicat l’impacte territorial: les conseqüències seran devastadores pels ecosistemes del Delta del Llobregat, com els aqüífers i zones de protecció especial per a les aus. El projecte suposa una ruptura amb l’ordenació territorial dels municipis.

Després de les presentacions, s’ha fet un debat en que s’ha remarcat la intoxicació mediàtica per part dels mitjans de comunicació i els partits polítics partidaris del projecte. La qualitat de vida -seria un dels llocs més sorollosos i lluminosos del món-, la pèrdua d’identitat com a poble, i el reconeixement de la tasca de la pagesia han estat alguns dels temes tractats en les intervencions.

La defensa del Delta de Llobregat té amb una llarga trajectòria, i en aquests moments compta amb una implicació molt alta. La Plataforma Aturem EuroVegas ha estat protagonista de nombroses mobilitzacions i protestes en els darrers dies.

Més info

Presentació de la Plataforma al Prat de Llobregat

Video de la xerrada a ElPrat.tv

Comments
2 Responses to “La Riuada: La Plataforma Aturem Eurovegas es presenta al Prat”
  1. arpella ha dit:

    Reblogged this on S.O.S. Delta del Llobregat and commented:

    Ha sido testimonial porque la plataforma ¡estaba muy presente en el Prat!

Trackbacks
Check out what others are saying...


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: