El Partit Verd Europeu se suma a l’#AturemEuroVegas

VilaWeb: raulromeva | Política Catalana/PPCC/Andorra | dimarts, 3 de juliol de 2012 | 18:28h

La copresidenta del Partit Verd Europeu, Monica Frassoni, s’ha sumat a les crítiques contra el macro projecte d’Eurovegas i ha remarcat que en el model verd europeu “no hi ha lloc per un projecte com el d’Eurovegas, ni a Catalunya, ni a la resta d’Espanya ni a cap lloc d’Europa”. Frassoni ha afegit que “hem d’acabar amb els projectes basats en l’especulació urbanística i financera que són els que ens van portar a l’actual crisi econòmica i social”. “Els Verds proposem crear un model de prosperitat alternatiu, social i mediambientalment sostenible” ha conclòs la copresidenta dels Verds Europeus.

Sobre aquesta qüestió ja he presentat diverses preguntes a la Comissió Europea denunciant l’incompliment de les directives europees de protecció del medi ambient que comportaria Eurovegas.

Reitero, un cop més, que si CiU accepta Eurovegas al Delta del Llobregat vulnerarà la planificació urbanística i territorial com a espai de protecció especial pel seu interès natural i agrari.

D’altra banda també demanem al conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, que faci els informes d’avaluació d’impacte mediambiental pertinents, tal i com li exigeixen les normes europees, i un informe clar i transparent per a la ciutadania i a la Comissió Europea, deixant clar el greu impacte ambiental del projecte americà.

Finalment, he de dir que em preocupa molt, i de fet trobo inacceptable, l’assetjament polític i mediàtic cap a la ciutadania que rebutja el projecte. Cal acabar amb les mentides i deixar clar que hi ha alternatives a Eurovegas per crear ocupació. El govern català i l’espanyol ha de ser capaç d’atraure la inversió internacional per a projectes d’energia sostenible, d’ocupació de qualitat, de recerca i desenvolupament.

Mitjançant Raül Romeva i Rueda – Els blocs de VilaWeb – MÉSVilaWeb.

Comments
One Response to “El Partit Verd Europeu se suma a l’#AturemEuroVegas”
Trackbacks
Check out what others are saying...


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: