NdP Acte de recolzament a la pagesia del Delta del Llobregat al mercat de la Boqueria

Nota de premsa

Barcelona, 26 de juliol de 2012

Acte de la Plataforma Aturem Eurovegas Barcelona aquest dissabte 28 de juliol a les 13h al Mercat de la Boqueria de recolzament a la pagesia del Delta del Llobregat que subministra fruita i verdura fresca als ciutadans i ciutadanes de Barcelona.

LA BOQUERIA AMB LA PAGESIA DEL DELTA DEL LLOBREGAT ·  ATUREM   EUROVEGAS

Els pagesos del delta del Llobregat subministren des d’antic verdura  i fruita  fresques a Barcelona  ­-i a tota l’actual àrea metropolitana-  a través dels mercats municipals, de botigues  de barri i últimament de cooperatives de consum. La Boqueria es va inaugurar el 1836 justament per acollir aquests pagesos, que abans muntaven les parades a les portes de la ciutat. El lloc de màxima producció agrícola, la terra més rica del Pla de Barcelona, ha estat sempre el tram final del riu Llobregat.

Ara tot aquest món secular està amenaçat de mort per un model d’economia basat en el diner ràpid i els negocis poc clars. Volen suplantar una societat que s’havia centrat en l’esforç i l’estalvi, en la petita empresa i l’emprenedoria per l’especulació i el joc.

Uns espais naturals rics en biodiversitat i un patrimoni històric amb feixes, masos i canals desapareixerà, i el que és públic es convertirà en privat. El rebost alimentari de Barcelona i un paisatge irrepetible sembla que han de morir a favor d’uns suposats llocs de treball que no sabem qui beneficiaran.

Els espais agrícoles i naturals que volen expropiar s’integren en el Parc Agrari del Baix Llobregat i no son urbanitzables segons la planificació territorial actual. Els governants hauran de modificar, per tant, la legislació. Què n’obtenen a canvi?

PER LA SOBIRANIA ALIMENTÀRIA, ALIMENTS DE PROXIMITAT ·  PER LA PERVIVÈNCIA DE LA PAGESIA I LA CONSERVACIÓ DE LA NATURA  ·   NO A EUROVEGAS!

Contacte

stopeurovegas@gmail.com

Octaveta en català.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: