Les plataformes Eurovegas NO i Aturem Eurovegas llancen el vídeo “Veus contra Eurovegas”

Nota de premsa

Barcelona, 5 de setembre de 2012

Diferents veus d’àmbits molt diversos com la cultura, l’ensenyament, la investigació i el periodisme, en col·laboració amb les plataformes Eurovegas NO i Aturem Eurovegas llencen en una sèrie de vídeos la seva opinió crítica sobre la propera possible construcció del macro complex Eurovegas a l’Estat espanyol.

Des que els mitjans van donar a conèixer la possibilitat d’instal·lar Eurovegas a Madrid o a Catalunya, nombroses persones i col·lectius ens vam unir per a denunciar tant l’opacitat en les negociacions per part de les Administracions públiques com els nombrosos impactes negatius que generaria un projecte d’aquestes característiques als diferents territoris que es consideren per a la seva construcció. Part fonamental de les accions de les Plataformes s’han dirigit a la construcció d’una consciència col·lectiva crítica i a la cerca del suport de la ciutadania per evitar que s’engegui aquest projecte sense sentit.

Seguint aquesta línia d’acció, llencem avui Veus contra Eurovegas, el primer vídeo d’una sèrie en els quals es presenten les opinions crítiques davant del projecte de diferents persones amb experiència en diferents àmbits; des de la falta de participació i consulta a la ciutadania, als impactes econòmics, socials i mediambientals que suposarà aquesta nefasta iniciativa tant al territori de destí com en el conjunt de la societat espanyola.

Algunes d’aquestes veus ressalten la falta de transparència de les Administracions Públiques en tot el relacionat amb els terminis i termes de la negociació amb Las Vegas Sands Corp. En aquest sentit, portem assistint en els últims mesos a un ball continu de dates i xifres així com una contínua rumorologia sobre el territori finalment triat. Aquestes contínues contrainformacions no fan més que fer créixer l’obscurantisme en el qual s’ha basat tot el projecte. Ens preocupa i intriga especialment l’ocorregut el 3 de setembre quan el líder de PSM, Tomás Gómez, va assegurar que l’acord de la instal·lació de Eurovegas a Alcorcón porta dies tancat entre la Presidenta de la Comunitat Madrilenya, Esperanza Aguirre i el Sr. Adelson. Aquesta declaració va ser ràpidament desmentida per Las Vegas Sands i per la portaveu del govern regional.

Podem entreveure que, a més a més, s’estan utilitzant aquestes declaracions contradictòries com una eina de xantatge i confusió de la ciutadania, intentant, mitjançant fictícies rivalitats territorials i l’augment de l’expectació, fer callar una crítica social cada vegada més estesa.
En lloc de transparència i exercici responsable de la democràcia, ens trobem amb la divulgació de rumors sobre on s’instal·larà finalment el projecte, i sobre com i quan els responsables polítics tindran a bé informar a la ciutadania d’aquesta decisió, fent ús d’una comunicació d’interès social per a beneficiar unilateralment una estratègia política basada a tapar despropòsits polítics amb anuncis més impactants, fent que tots dos perdin la seva importància real entre controvèrsies i intencionat sensacionalisme.

Per això, el llançament d’aquest primer vídeo Veus contra Eurovegas és, a més d’una via d’informació i sensibilització social, una denúncia contra aquestes Administracions Públiques còmplices dels interessos d’una empresa acusada en diferents parts del món de relacions amb les màfies, rentat de diners, tracta de persones o corrupció. D’unes Administracions que governen a esquena dels interessos, les opinions i els drets del conjunt de la societat.

Para veure o descarregar el vídeo: https://vimeo.com/48847166

Contacte

Mónica Vargas 662026497

Joana Baró Urbea 663684298

info@aturemeurovegas.org

Rodrigo Fernández Miranda: 620031568

Ana Revuelta 616546053

Natalia Chaves 616725098

Alicia Costas 655970814

María Fernández: 607182550

eurovegasno@gmail.com

 

Més info

Las Plataformas Eurovegas NO y Aturem Eurovegas lanzan el video Voces contra Eurovegas

Comments
6 Responses to “Les plataformes Eurovegas NO i Aturem Eurovegas llancen el vídeo “Veus contra Eurovegas””
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] del proyecto, Eurovegas NO y Aturem Eurovegas presentan el segundo video de Voces contra Eurovegas Les plataformes Eurovegas NO i Aturem Eurovegas llencen el vídeo “Veus contra Eurovegas” Las Plataformas Eurovegas NO y Aturem Eurovegas lanzan el video Voces contra Eurovegas Share […]

  2. […] Les plataformes Eurovegas NO i Aturem Eurovegas llencen el vídeo “Veus contra Eurovegas” […]

  3. […] Les plataformes Eurovegas NO i Aturem Eurovegas llancen el vídeo Veus contra Eurovegas […]

  4. […] Les plataformes Eurovegas NO i Aturem Eurovegas llancen el vídeo Veus contra Eurovegas (recolzament de la campanya per part de veus relevants de la cultura) […]Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: