Ni Eurovegas ni BarcelonaWorld, ni aquí ni enlloc

Les Candidatures Alternatives del Vallès rebutgen també el projecte de BarcelonaWorld que es vol construir a Tarragona, per ser una proposta continuista de l’anterior projecte, amb les mateixes problemàtiques i conseqüències.
12 de setembre de 2012
L’anunci per part de la Generalitat de Catalunya de crear un nou macro complex turístic similar al projecte d’Eurovegas al camp de Tarragona, ha fet descartar per part de la Generalitat la possibilitat de l’arribada d’Eurovegas al Baix Llobregat, però obre la porta a un projecte igual de dolent pel territori, l’economia, el medi ambient i la classe treballadora del país. El projecte rep el nom provisional de Barcelona World, i està impulsat per l’entitat financera de La Caixa, propietària dels terrenys on es preveu ubicar, i el grup empresarial Veremonte, dedicat a l’especulació immobiliària, agrícola i alimentària, així com amb interessos en infraestructures, l’energia i el turisme.
Des de les Candidatures Alternatives del Vallès ens preocupa la insistència del suposat govern dels millors per l’aposta en el model caducat, obsolet i insostenible de l’especulació immobiliària i el turisme de masses, tenint en compte que un projecte amb casinos i joc, comporta problemes de blanqueig de diners, tràfic de persones i corrupció i activitats il·legals i delictives.
El maquillatge en el nom i el canvi d’ubicació no canvia en absolut l’escènica del projecte, així com el model de país i de territori que es vol imposar i impulsar des del govern. En el moment en que estem patint una crisi sistèmica i estructural, en comptes d’apostar per l’educació, la investigació, la innovació, la sostenibilitat, l’ecologia, la proximitat i el producte local, seguim apostant i donant més poder a aquells que ens han portat fins a aquesta situació.
Les Candidatures Alternatives del Vallès ens oposem a qualsevol agressió al territori i a tota aquella iniciativa que promogui la continuïtat d’un model econòmic i social completament insostenible i injust.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: