La lluita pel Delta del Llobregat

Per Albert Buigues, militant del Moviment de Defensa de la Terra (MDT) i la Plataforma Aturem Eurovegas. Publicat a Llibertat.cat.

Fa dies, l’empresa Las Vegas Sands, propietat del magnat dels EUA Sheldon Adelson, feia pública la seva decisió i voluntat d’edificar l’aberració coneguda com a Eurovegas als terrenys que el govern de la Comunitat de Madrid rifava al terme municipal d’Alcorcón. Vagi per endavant la meva solidaritat internacionalista amb el poble castellà en la seva lluita per defensar el seu territori davant de tot intent de plantejar projectes que son una amenaça social, ecològica i pels drets laborals com aquesta mena de projecte.

Sens dubte, ens em d’agrair a tots i totes els qui formem o hem format en algun moment part de la Plataforma Aturem Eurovegas, Salvem el Delta del Llobregat (hereva de la plataforma SOS Delta) de haver aconseguit aturar un projecte com aquest, que en un principi tenia bona part dels treballadors i treballadores de les viles properes al Delta del Llobregat totalment a favor, degut al fum que s’havia venut amb els suposats milers i milers de llocs de treball. Ha calgut una feina molt forta d’organització, de mobilització permanent i de propaganda massiva per a fer comprendre a les classes populars de la comarca del Baix Llobregat que l’economia de la nostra comarca i el nostre futur no passa per projectes d’aquesta mena. I agrair també personalment l’esforç de tantes persones de espais polítics ben diferents per haver-se deixat la pell en aquesta lluita contra la burgesia més reaccionària dels EUA aliada amb la burgesia catalana i estatal.

Però hem de ser conscients que el Delta del Llobregat ha estat contínuament una font de projectes especulatius degut a la modificació urbanística de l’any 1976 on part del Delta (la més propera als espais naturals del Remolar-Filipines) on s’establia una part del terreny com a urbanitzable per a serveis. Sens dubte que l’escassa protecció que gaudeix el nostre Delta i els seus terrenys agrícoles, el Parc Agrari, han estat una font de pèrdua continuada de valor ecològic, econòmic i cultural.

I és per aquest motiu que, un cop aturat el projecte, hem de fer valer la nostra unitat i la nostra força col·lectiva per continuar la lluita per tal de que es respecti el Delta, s’ampliï la seva protecció de manera que no es permetin futurs projectes urbanístics i es treballi per potenciar una economia basada en els valors del Delta i el Parc Agrari. Apostar per un turisme responsable amb el medi i els espais naturals, un turisme natural que posi en valor el Remolar i els espais naturals del Delta, amb una riquesa biològica prou important, especialment a nivell ornitològic. I apostar finalment per tal de que es desenvolupi encara més el Parc Agrari, afegint a aquest terrenys que a hores d’ara estan abandonats i són susceptibles de ser treballats per tal de garantir una alimentació propera, ecològica i de qualitat en un moment de crisi capitalista on també hi ha una crisi alimentària de proporcions inmenses.

Sense dubte que l’economia no és res mes ni res menys que utilitzar aquelles riqueses de les que disposa cada territori pel bé comú de la societat i no utilitzar aquesta riquesa per a especular pensant només en els beneficis que pot donar una política econòmica curt terminista però que no té en compte les necessitats reals de la població de les viles a l’entorn del Delta del Llobregat i, fins i tot, de tota l’àrea metropolitana de Barcelona.
Valora

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: