El llegat d’Eurovegas: neix la plataforma Delta Viu

foto

Assemblea del 27 d’octubre (Mireia Martínez)

L’ombra d’Eurovegas s’ha allunyat però el Delta continua amenaçat. La Plataforma Aturem Eurovegas es refunda en Delta Viu per continuar defensant el territori i generant alternatives.

Després de foragitar l’amenaça del macrocomplex la Plataforma Aturem Eurovegas tenia clar que calia continuar treballant per aquest espai tan vulnerable. S’havia d’aprofitar la xarxa d’entitats i persones compromeses creada durant aquests mesos.

La lluita continua

Així, el dia 27 d’octubre, a Sant Boi de Llobregat, la Plataforma es va decidir reformular, mantenint l’esperit de lluita, però en clau més constructiva, en “Delta Viu – Plataforma per la recuperació dels espais agraris i naturals del Delta del Llobregat”.

Per posar-se mans a l’obra, l’u de desembre vam organitzar una trobada per començar a definir les línies de treball. Una vintena de persones de diverses procedències vinculades a l’antiga Plataforma Aturem Eurovegas i altres de noves ens citaren al Centre Cívic Jardins de la Pau del Prat. En assemblea oberta donarem forma al nou projecte, organitzant-nos en comissions.

La Comissió d’Agricultura, es proposà aconseguir l’ampliació del Parc Agrari, la necessitat d’un banc de terres per gent desocupada i la creació d’una escola agro-pecuària autogestionada, entre d’altres. La comissió d’espais naturals treballarà sobretot les estratègies de divulgació i defensa de la gran riquesa naturalística del nostre delta. I com a nova creació aparegué la comissió de defensa del patrimoni històric dels terrenys deltaics. També s’ha aprovat un nou manifest, s’ha creat un nou logo i web que seran públics aviat.

Jornada de Treball del 1 de desembre (Mireia Martínez)

Jornada de treball del 1 de desembre (Mireia Martínez)

Sense descans

Aquests mesos hem continuat treballant, no només repensant-nos sinó també amb les nostres tasques habituals de difusió: xerrades, participació a fòrums, entrevistes i articles, i amb la exhibició de l’exposició sobre el Delta nascuda durant la darrera lluita, “El Delta del Llobregat, tan fascinant com desconegut”. Recentment s’ha portat a distints esdeveniments al Delta i aquesta setmana es pot trobar a Sant Boi (per la Puríssima) i aviat tindrà un lloc a la Fira dels Galls del Prat.

Si vols participar, escriu un correu a info@deltaviu.org.

Més info

L’exposició sobre el Delta del Llobregat, a Sant Boi

Comments
One Response to “El llegat d’Eurovegas: neix la plataforma Delta Viu”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: